Flaporen corrigeren zonder operatie – Wat zijn de opties?


Flaporen corrigeren zonder operatie

Flaporen, of afstaande oren, kunnen een bron van onzekerheid zijn voor zowel kinderen als volwassenen. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende mogelijkheden om flaporen te corrigeren zonder onder het mes te hoeven gaan. Je kunt dus zeker flaporen corrigeren zonder operatie. Dit artikel bespreekt de diverse opties voor oorcorrectie zonder operatie.

Wat zijn flaporen?

Flaporen worden gekenmerkt door oren die meer dan 2 cm van het hoofd afstaan. Dit kan variëren van mild tot ernstig en kan vaak asymmetrisch zijn, waarbij het ene oor meer dan het andere afstaat. Het is een aangeboren afwijking die bij ongeveer 5% van de bevolking voorkomt.

Hoewel het onschadelijk is, kunnen flaporen een bron van ongemak zijn voor sommige mensen. Vooral kinderen kunnen het doelwit zijn van plagerijen of pesterijen vanwege hun uiterlijk. Bij volwassenen kunnen flaporen invloed hebben op hun zelfvertrouwen en mentale welzijn.

Flaporen corrigeren

Het is belangrijk om te weten dat iedereen uniek is en dat er geen ‘normale’ manier is waarop oren eruit moeten zien. Flaporen zijn vaak een erfelijke eigenschap en er is niets mis met het hebben van flaporen. Als je echter niet tevreden bent met hoe je oren eruit zien, zijn er opties beschikbaar om ze te veranderen.

Oorzaak van Flaporen

Flaporen ontstaan als gevolg van een onregelmatige vorming van het kraakbeen in het oor tijdens de embryonale ontwikkeling. Er zijn drie hoofdoorzaken te onderscheiden:

  1. Het ontbreken van een plooi in het kraakbeen van het oor, waardoor de bovenkant van het oor niet langs het hoofd loopt, maar ervan af staat.
  2. Een te groot en te diep binnenste gedeelte van de oorschelp, waardoor er te veel spanning ontstaat in het kraakbeen en het oor van het hoofd af gaat staan.
  3. Een te korte rand van het oor, waardoor de oren klein en komvormig worden en van het hoofd af gaan staan.

Flaporen corrigeren zonder operatie

Er zijn verschillende methoden beschikbaar voor een oorcorrectie zonder operatie. Het is belangrijk op te merken dat deze methoden het meest effectief zijn bij jonge kinderen, aangezien hun oorkraakbeen nog soepel en vormbaar is. Een niet-chirurgische oorcorrectie is daarom vooral populair bij ouders van jonge kinderen met flaporen. Deze methoden kunnen op jonge leeftijd namelijk worden toegepast om de vorm van de oren permanent te corrigeren terwijl het kraakbeen nog zacht en kneedbaar is.

Spalktherapie

Spalktherapie is een methode die vaak wordt gebruikt bij pasgeboren baby’s met flaporen. Bij deze behandeling worden spalkjes en pleisters gebruikt om de oren in de juiste vorm te buigen. Deze methode is het meest effectief als deze binnen twee weken na de geboorte wordt gestart.

Flapoorstickers volwassenen
Flapoorstickers

Flapoorstickers

Flapoorstickers zijn doorzichtige, siliconen prothese stickers die aan de achterkant van het oor worden geplakt. De Flapoorstickers worden gemaakt door Otostick en brengen het oor dichter bij het hoofd, waardoor de flaporen minder opvallen. De stickers blijven een paar dagen tot een week zitten en zijn vrijwel onzichtbaar. Ze zijn zowel geschikt voor kinderen als volwassenen en gemakkelijk in gebruik. Bij baby’s leiden de stickers ook nog tot een permanente correctie van de oren als ze lang genoeg gebruikt worden.

Lees meer over de stickers in onze Flapoorstickers review

De Sorribes Methode

De Sorribes Methode is een andere optie voor het corrigeren van flaporen zonder chirurgie. Deze behandeling bestaat uit een dubbelzijdige plakbandstrip, een zilveren clip en een klem, die samenwerken om het oor in de juiste positie te brengen en te houden.

Kosten van Flaporen Correctie Zonder Chirurgie

De kosten van flaporen corrigeren zonder operatie variëren afhankelijk van de gekozen methode. De prijs voor een doosje Flapoorstickers ligt bijvoorbeeld rond de €20,- voor acht stickers, terwijl de kosten voor de Sorribes Methode of een spalktherapie hoger kunnen liggen.

Via onze website krijg je korting op je Flapoorstickers.

Hoe Effectief Zijn Deze Methoden?

Hoewel deze methoden een alternatief kunnen bieden voor chirurgische oorcorrectie, is het belangrijk op te merken dat hun effectiviteit kan variëren. Ze werken het best bij jonge kinderen, wanneer het kraakbeen nog soepel en vormbaar is. Daarom is het raadzaam om zo vroeg mogelijk te beginnen met deze behandelingen.

Voordelen van oorcorrectie zonder operatie

Er zijn vele voordelen verbonden aan het kiezen voor een niet-chirurgische oorcorrectie. Enkele van de meest opvallende voordelen zijn:

  • Minder risico’s: Niet-chirurgische methoden brengen minder risico’s met zich mee dan chirurgie. Er is geen risico op infectie, bloeding of littekens die kunnen optreden bij operatieve procedures.
  • Snellere hersteltijd: Omdat er geen operatie is, is de hersteltijd meestal veel korter. De meeste mensen kunnen hun normale activiteiten vrijwel onmiddellijk hervatten.
  • Minder pijnlijk: Flaporen corrigeren zonder operatie is over het algemeen minder pijnlijk dan met operatie. Hoewel er enig ongemak kan zijn, is het meestal mild en van korte duur.
  • Kan op jonge leeftijd worden toegepast: Niet-chirurgische methoden kunnen worden gebruikt bij baby’s en jonge kinderen, wat kan helpen om flaporen te corrigeren voordat ze een bron van pesterijen worden.

Flaporen: Een Persoonlijk Verhaal

Will Smith met flaporen

Het hebben van flaporen hoeft niet noodzakelijk een probleem te zijn. Er zijn tal van succesvolle en aantrekkelijke beroemdheden met flaporen, zoals Miley Cyrus, Will Smith, Katie Holmes en Daniel Craig. Ze zijn erin geslaagd om hun unieke uiterlijk te omarmen en hun carrière niet te laten beïnvloeden door hun oren.

De beslissing om geen operatie te ondergaan is een persoonlijke keuze. Het is een keuze die gemaakt moet worden op basis van persoonlijke comfort en zelfvertrouwen. En met de verschillende beschikbare opties is het mogelijk om een oplossing te vinden die bij jou of je kind past.

Veelgestelde vragen

Hoe kom je van Flaporen af zonder operatie?

Enkele opties om van flaporen af te komen zonder operatie zijn: met flapoorstickers, met een spalk of met een speciale plakbandstrip. Ook kun je flaporen optisch verminderen door handig gebruik te maken van haarkapsels of make-up.

Wat kun je zelf doen tegen flaporen?

Tegen flaporen kun je zelf enkele dingen doen. Bijvoorbeeld Otostick Flapoorstickers gebruiken, je kapsel aanpassen, een camouflerende make-up gebruiken of een oorcorrectie specialist raadplegen voor advies.

Hoe vallen Flaporen minder op?

Er zijn verschillende manieren om Flaporen minder opvallend te maken. Een optie is het gebruik van flapoorstickers. Deze stickers zorgen ervoor dat de oren dichter tegen het hoofd liggen en zijn eenvoudig aan te brengen en te verwijderen. Daarnaast kan het dragen van bepaalde kapsels, zoals lang haar of een pony, helpen om de oren gedeeltelijk te verbergen.

Over de auteur

  • Rick van Rooijen

    Rick is oprichter van de website Flapoorstickers.eu en is, zoals de meeste bezoekers van de website, ook geboren met flaporen. Met de website wil hij mensen met flaporen en ouders van kinderen met flaporen helpen bij het maken van de juiste keuze. Dit doet hij door het geven van informatie over de flapoorstickers of het geven van alternatieve oplossingen. Hij heeft een achtergrond in de journalistiek en schrijft regelmatig artikelen binnen de gezondheidsniche.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}