Flapoorstickers voor baby’s? Dit moet je weten

Eerder scheef ik al een artikel over de flapoorstickers bij baby’s. Dat artikel kun je hier lezen. Desondanks krijg ik geregeld vragen van ouders over de effectiviteit van flapoorstickers bij baby’s en kinderen. Daarom heb ik besloten om daar een artikel over te schrijven. Het is namelijk zo dat er in 2016 onderzoek is gedaan naar de flapoorstickers bij baby’s en kinderen. Maar voordat we daar op in gaan wil ik eerst wat achtergrondinformatie geven over de flapoorstickers.
 
baby met flaporen die gecorrigeerd kunnen worden met flapoorstickersIn 2007 kwam een Spaanse moeder met het idee om flapoorstickers te maken voor haar dochter met flaporen. Ze wilde de flaporen namelijk corrigeren, maar vond een operatie te ingrijpend. Want laten we eerlijk zijn, of we het nu over earpinning of otoplastiek hebben, het zijn allemaal vervelende en pijnlijke ingrepen. Daarom ontwikkelde zij speciale stickers om de oren mee te corrigeren. Omdat zij dit met de wereld wilde delen bracht ze de stickers op de markt. Enkele jaren later ontwikkelde ze ook flapoorstickers voor baby’s. Dit zijn speciale stickers voor het corrigeren van flaporen bij baby’s vanaf 3 maanden. Naar deze stickers is in 2016 onderzoek gedaan. De resultaten daarvan lees je hieronder
 

Klik hier om flapoorstickers te bestellen!

 

Wetenschappelijk onderzoek

In 2016 is er in Spanje wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effectiviteit van de flapoorstickers bij baby’s. Het idee was namelijk dat je de oren van baby’s niet alleen tijdelijk, maar ook blijvend kunt corrigeren, zolang je maar vroeg genoeg ingrijpt. Zodoende kun je een ingrijpende en dure operatie op latere leeftijd voorkomen. In de studie werd onderzoek gedaan naar kinderen tussen de 3 maanden en 6 jaar.
 
Uit het onderzoek kwam naar voren dat bij 91% van de onderzochte baby’s en kinderen de flaporen met bijna 1 cm afnamen. Met andere woorden: de afstand tussen de oren en het hoofd was bijna 1 cm minder. En het mooie is dat dit effect al zichtbaar was na één jaar. Verder zagen de onderzoekers dat het blijvend corrigeren met behulp van flapoorstickers het meest effectief was bij kinderen tussen de 1 en 3 jaar. Wil je het wetenschappelijke artikel zelf lezen? Dan kun je het hier vinden.
 
Dat is allemaal goed en wel, maar wat heb ik daar allemaal aan zou je nu denken. Waarom zou ik de flaporen van mijn baby moeten verbergen? Het antwoord daarop is dat het niet zo zeer om het verbergen gaat, maar om het blijvend corrigeren van de flaporen. Meer dan de helft van de oor corrigerende operaties wordt namelijk verricht vanwege psychologische redenen. Het hebben van flaporen kan heel veel impact hebben om iemands zelfbeeld en zelfvertrouwen. Als je de flaporen vroeg in het leven dus kunt corrigeren staat jouw zoon of dochter later misschien wel een stuk zelfverzekerder in het leven. Eerder schreef ik al een artikel over de gevolgen van het hebben van flaporen op de mentale gesteldheid. Dat artikel kun je hier lezen.
 

Flapoorstickers voor baby’s

Dat de flapoorstickers effectief zijn voor het corrigeren van flaporen is dus bewezen. Zowel op de korte als lange termijn. Ben je nog niet overtuigd. Dan kun je het altijd eens een keer uitproberen. Hier kun je de flapoorstickers voor baby’s vanaf 3 maanden bestellen. Is jouw kind al wat ouder dan kun je de reguliere flapoorstickers bestellen. Deze zijn te gebruiken vanaf 3 jaar en zijn hier te bestellen. Hieronder zie je overigens een handig instructiefilmpje over het aanbrengen van de flapoorstickers bij baby’s.
 

 

Vragen of opmerkingen

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of opmerkingen? Plaats dan hieronder een reactie. Of misschien heb je nog wel tips en tricks voor andere bezorgde moeders en vaders? Ook die kun je hieronder kwijt.
 

Klik hier om flapoorstickers te bestellen!

12 gedachten over “Flapoorstickers voor baby’s? Dit moet je weten”

  1. Dag Mo,

   Tot op heden zijn er geen pijnklachten gemeld bij het gebruik van de flapoorstickers bij baby’s. Let er bij het aanbrengen op dat er geen haar tussen zit, dit kan namelijk strak getrokken worden door de flapoorsticker wat pijn kan geven. Ook is het goed om na het aanbrengen van de stickers de huid in de gaten te houden. Kijk of er niet te veel aan de huid wordt getrokken. Het kan zijn dat de stickers aan het begin wat onwennig aanvoelen, het is immers een nieuwe situatie voor je kind. Dit kun je beperken door de stickers aan het begin wat korter te laten zitten. Naarmate je kind wendt aan de nieuwe situatie kun je ze langer laten zitten.

   Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Als je nog andere vragen hebt hoor ik het graag.

   Groet,
   Rick

  1. Beste Sylvana,

   Omdat ik niet weet of je hebt over het afhalen van je bestelling of het afhalen van de flapoorstickers geef ik op beide antwoord.

   Afhalen is (tot op heden) niet mogelijk. Dat komt omdat er momenteel geen winkels zijn die het product verkopen. Als je de flapoorstickers besteld op flapoorstickers.nl, worden ze wel helemaal gratis bij je thuis bezorgd.

   Het afhalen van de flapoorstickers kun je het beste doen met behulp van huidolie/babyolie en watten of wattenstaafjes. Maak de watten(staafjes) nat met de olie en haal voorzichtig de flapoorstickers weg door de watten(staafjes) tussen de stickers en de huid te plaatsen en voorzichtig heen en weer te bewegen. In de instructies op de website staat een hele stappenplan voor het aanbrengen en verwijderen van de stickers. Vanaf stap 8 lees je daar hoe je de flapoorstickers het beste kunt verwijderen.

   Succes!

   Groet,
   Rick

  1. Dag Sanne,

   Dat is een goede vraag. Het klopt dat het kraakbeen op jonge leeftijd nog zacht is. De reden dat de fabrikant 3 maanden opgeeft is omdat er alleen onderzoek is gedaan bij baby’s vanaf 3 maanden. Ze kunnen daarom geen officiële uitspraken doen over de effectiviteit bij baby’s onder de 3 maanden.

   Waarschijnlijk is het gebruik onder de 3 maanden ook effectief of misschien wel effectiever, maar dat kunnen we pas met zekerheid stellen als daar wetenschappelijk onderzoek naar is gedaan.

   Ik hoop dat dit voldoende antwoord is op jouw vraag. Zoniet, dan hoor ik dat graag.

   Groet,
   Rick

 1. Hallo,
  Wat is het verschil van de stickers voor baby’s ? Kleiner formaat of is het gemaakt van andere materiaal.

  Mijn zoontje heeft geen flaporen, maar zijn oren staan iets van zijn hoofd af. En dit is sinds paar weken nu hij meer beweegt.
  Ik merk dan zijn oor dubbel klapt en denk dat het daardoor van zijn oor af gaan staan.
  Ik wil voorkomen dat het erger gaat worden.
  Hoelang zou hij de stickers moeten gebruiken om resultaat te krijgen?.
  Hij is momenteel 18 weken

  Groeten

  1. Hallo Hulya,

   Het verschil zit ‘m inderdaad in het formaat van de stickers. De flapoorstickers voor baby’s zijn speciaal ontworpen voor de omvang van de oren en het hoofdje van baby’s. Het materiaal dat gebruikt wordt is hetzelfde als het materiaal voor de stickers bij volwassenen, namelijk medische silicoon.

   Hoe lang het duurt voordat je resultaat ziet verschilt per kind, maar minimaal wordt 12 maanden aangehouden. Uit onderzoek blijkt dat 90% van de baby’s tussen de 3 en 72 maanden na 1 jaar gebruik 3-10 mm afname van de flaporen hebben. Sommige ouders zien na 9 maanden al duidelijk verschil. Om het gewenste effect te bereiken is het enorm belangrijk dat je de flapoorstickers op de juiste manier gebruikt en dat je ze ook blijft gebruiken. Hier kun je lezen hoe je de flapoorstickers op de juiste manier aanbrengt.

   Wil je meer over flapoorstickers bij baby’s in het algemeen? Hier staat veel informatie van de fabrikant over flapoorstickers voor baby’s. Dit is wel in het Engels. Mocht er daarom iets niet duidelijk zijn, aarzel dan niet om het te vragen.

   Ik hoop dat ik hiermee antwoord heb gegeven op je vraag.

   Groet,
   Rick

  1. Dag Janneke,

   Bedankt voor jouw bericht. Er is geen harde leeftijd waarop je moet stoppen. Belangrijker is om op tijd te beginnen. De flapoorstickers voor baby’s zijn geschikt vanaf 3 maanden. In het onderzoek waar in dit artikel over wordt geschreven werd al resultaat gezien na 1 jaar. De verwachting is dat het resultaat beter is naarmate je de flapoorstickers voor meerdere jaren achtereenvolgens gebruikt. Wellicht belangrijk om in het achterhoofd te houden is dat de oorschelpen bij meisjes doorgroeien tot een leeftijd van ongeveer 7 jaar en bij jongens tot ongeveer 8 jaar. Technisch gezien is er tot die leeftijd dus nog ruimte voor correctie, al zal dit minder zijn wanneer je later begint met de flapoorstickers.

   Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

   Groet,
   Rick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *