Flapoorstickers voor baby’s

Baby’s en kinderen kunnen veel hinder ondervinden van hun flaporen. Wanneer ze vanwege hun afstaande oren gepest worden kan dit leiden tot sociale en psychische problemen. Dat wil je als ouder natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen. Je kunt dit doen door in een vroeg stadium te kiezen voor een cosmetische operatie. Een operatie is echter pas mogelijk vanaf het 6e levensjaar. Bovendien kent een operatieve ingreep naast de voordelen ook diverse nadelen. Flapoortjes bij baby’s zijn echter niet zo eenvoudig te verbergen als flaporen bij kinderen en volwassenen. Zij hebben immers nog niet voldoende haar om de oren te bedekken. Er bestaan echter flapoorstickers die speciaal voor de kleine gevoelige oortjes van de baby ontworpen zijn.
 
Schattige baby met lichte flaporen in het grasveld
 

Flaporen corrigeren bij baby’s

Sommige baby’s worden geboren met duidelijk aanwezige flapoortjes. Het komt ook voor dat één van de twee oren verder van het hoofd afstaat. Bij pasgeboren baby’s kan het afstaande oor nog gecorrigeerd worden door deze te spalken. Het kraakbeen is dan namelijk nog dusdanig te beïnvloeden dat het oor definitief een andere stand aanneemt. Bij de meeste pasgeborene worden de flaporen echter pas na drie tot zes maanden goed zichtbaar. Op dat moment heeft het oor een definitieve positie bereikt en kan de stand van het oor niet meer door middel van spalken gecorrigeerd worden, een cosmetische operatie is dan noodzakelijk voor een blijvend resultaat. Er zijn echter wel alternatieven beschikbaar waarmee flaporen gecamoufleerd kunnen worden, zoals de flapoorstickers voor baby’s.
 

Het gebruik van flapoorstickers voor baby’s

Je brengt de flapoorsticker eenvoudig aan op de oorschelp en plakt deze als het ware tegen het hoofd van de baby vast. Dit zorgt ervoor dat het oor maximaal een week in deze natuurlijke positie blijft staan. Het zal voor de baby in het begin misschien een beetje vreemd aanvoelen, maar het is volledig pijnloos. Na een paar uur zal hij het stickertje niet meer opmerken. Het voordeel van deze stickers is dat het direct resultaat geeft. Bovendien blijven de flapoorstickers gewoon zitten tijdens het wassen, water zorgt er namelijk niet voor dat de sticker haar kleefkracht verliest. Pas alleen wel op met olierijke producten, onder invloed van vettige vloeistoffen komt de sticker los. Je verwijdert de flapoorstickers namelijk ook met behulp van babyolie. Op onze ‘hoe-werkt-het’ pagina lees je meer over het juiste gebruik van de flapoorstickers.
 

Veilig, pijnloos en zonder bijwerkingen

De flapoorstickers voor baby’s zijn speciaal ontwikkeld voor de gevoelige babyhuid. De kleefstof is hypoallergeen waardoor er geen vervelende bijwerkingen of huidirritaties ontstaan. Het gebruik van de flapoorstickers is volledig pijnloos. Ook het verwijderen van de stickers doet geen pijn wanneer je dit volgens de gebruiksaanwijzing van het product doet. De flapoorstickers mogen maximaal een week blijven zitten. De stickers zijn natuurlijk wel klein, je wilt daarom voorkomen dat de baby de stickers zelf verwijderd en in de mond stopt. Daarom wordt er bij de stickers een speciale cap geleverd. Het is aan te raden deze cap altijd te laten dragen wanneer de baby alleen is, bijvoorbeeld ’s nachts. Zo kunnen de flapoorstickers veilig gebruikt worden bij baby’s vanaf 3 maanden oud.
 

Klik hier om flapoorstickers voor baby’s te bestellen!

2 thoughts to “Flapoorstickers voor baby’s”

  1. Hallo
    Ik vraag me af of deze stickers ook echt zijn om de stand van de oortjes platter te krijgen dus meer naar het hoofd. Of dat het alleen is om het er mooier uit te laten zien?

    1. Dag Lotte,

      Uit een wetenschappelijk onderzoek uit 2012 blijkt dat het inderdaad mogelijk is om de stand van de oortjes meer naar het hoofd te krijgen. Hiervoor moet je de flapoorstickers wel voor langere tijd gebruiken. Na 1 jaar gebruik zagen de onderzoekers dat de flaporen met gemiddeld 1 cm waren afgenomen. Daarna stopte het onderzoek. De kans is dus groot dat de afname zich daarna verder doorzet. Verder zagen de onderzoekers het meest effect bij kinderen met een leeftijd tussen de 1 en 3 jaar. Over de effecten van flapoorstickers heb ik eerder een artikel geschreven. Dat kun je hier lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *