Hoe werken flapoorstickers

De flapoorstickers gaan wel een week mee en zijn eenvoudig aan te brengen. Bij het gebruik van de flapoorstickers zal het je opvallen dat je oren zich als het ware aanpassen aan het gebruik van de flapoorstickers. We onderscheiden hierin twee fasen:

 • Fase 1: de oren zullen aan het begin resistent zijn voor de nieuwe corrigerende positie. Dit is de adaptatieperiode en duurt 2 tot 6 weken. In deze periode wordt het kraakbeen wat zachter.
 • Fase 2: in deze fase hebben de oren zich grotendeels aangepast. Het is hierbij wel belangrijk dat je de stickers blijft gebruiken. Nu zijn de oren minder resistent en makkelijker te corrigeren. In de meeste gevallen kun je de flapoor stickers ook langer gebruiken.

 

Klik hier om flapoorstickers te bestellen!

 

Het gebruik

Hieronder vind je enkele aanwijzingen voor het gebruik van de flapoorstickers van Otostick.gebruiksaanwijzingen van de flapoorstickers

 1. Iemand anders moet het product op zijn plaats zetten.
 2. Maak je huid voor elk gebruik zorgvuldig schoon; een reinigend product kan nodig zijn om de huid goed te ontvetten.
 3. De twee zelfklevende delen van de corrector (de ene voor tegen het oor en de andere voor tegen het hoofd) moeten parallel aan elkaar liggen, zonder enige overlap.
 4. Zoals met elk ander corrigerend product, kan een aanpassingsperiode nodig zijn.
 5. Gebruik de flapoorstickers continu en volgens de aanwijzingen voor het beste resultaat.
 6. In sommige gevallen moet je het gebied waar je de stickers plakt scheren of waxen om een beter resultaat te krijgen.
 7. Bij gebruik op een vochtige huid werkt de lijm mogelijk minder goed.
 8. Verwijder de flapoorstickers eenmaal per week om de blootgestelde huid schoon te maken en goed te hydrateren/bevochtigen.
 9. Gebruik bij het verwijderen van de stickers watten en/of wattenstaafjes in combinatie met bodylotion of een huidolie. Til hierbij de rand van de stickers voorzichtig op en probeer het watje of wattenstaafje tussen de sticker en de huid te krijgen. Doe dit totdat de sticker volledig is verwijderd. Herhaal dit proces indien nodig bij het andere oor.
 10. Het product moet worden bevestigd bij een temperatuur van ongeveer 25 °C. Bij een lagere of hogere temperatuur werkt de lijm mogelijk niet goed en kan dit de werkingsduur van de stickers beperken.
 11. Houd de temperatuur na het aanbrengen van de stickers gedurende enkele uren rond de 25 °C. Hierdoor worden de stickers bestand tegen temperatuurschommelingen en contact met water.

 

Belangrijk

 • Gebruik de stickers niet op wonden en een verbrande of geïrriteerde huid.
 • Gebruik de flapoorstickers slechts één keer. Als de huid geïrriteerd raakt of je krijg huiduitslag, stop dan met het gebruik van de stickers en raadpleeg je arts of apotheker.
 • Gebruik de flapoorstickers voor volwassenen niet bij kinderen onder de 3 jaar. Het bevat kleine onderdelen die kunnen worden ingeslikt en zo tot verstikking kunnen leiden.
 • Gebruik de Otostick Baby (flapoorstickers voor baby’s) vanaf 3 maanden oud, onder toezicht van een volwassene

 

Klik hier om flapoorstickers te bestellen!

 

Instructiefilmpje

Hieronder zie je een handig instructiefilmpje dat je kunt gebruiken bij het aanbrengen van de flapoorstickers.